недеља, 22. октобар 2017.

12.1.2017.
Visoki predstavnik OHR za BiH Valentin Incko juce je izjavio da proslavljati 9.januar kao Dan RS ima isto znacenje kao kada bi nekome palo na pamet da obelezava 10.april - dan fasisticke NDH. Ovakva izjava niti je diplomatska, niti prilici jednom diplomati, niti je dobronamjerna, a ne moze biti da je omaskom data, ona je zapravo pokazatelj ciste mrznje koju ovaj covjek ima prema Republici Srpskoj, a sledstveno tome i celom narodu Srpske koji se na referendumu izjasnio da treba proslavljati 9.januar. O kakvom diplomatskom gafu je rec, i koliko ce on tek izazvati reakcija najbolje govori to sto su proslavi u Banjaluci bili prisutni diplomatski predstavnici Rusije, predsednik i nacelnik generalstaba Srbije, srpski patrijarh, prestolonaslednik Aleksandar Karadjordjevic i mnogi drugi. Po Valentinu Incku, svi su oni u ravni ustaske NDH jer slave dan koji je po njemu istog istorijskog znacaja kao dan uspostavljanja NDH. Ko je zapravo taj Incko, sa mesecnom platom od 24000 evra ciija je duznost da bude protektor Bosne?
Završio je slovenacko-nemačku dvojezičnu osnovnu školu u Suetschachu u Feistritz im Rosental u Koruškoj. Gimnaziju na slovenackom jeziku završio je 1967. godine u Celovcu, a od 1967-72. godine studira pravo, srpsko-hrvatski i ruski jezik u Grazu. Iste godine brani svoj doktorat, a od 1972-74. godine pohađa Akademiju za diplomatiju u Beču.
Od 1974-78. godine bio je šef UNDP-a u Ulan Batoru u Mongoliji, zatim radio u Minstarstvu spoljnih poslova Austrije za Srednju, Istočnu i Južnu Evropu. Od 1982-86. godine je kulturni ataše Austrije za Jugoslaviju u Beogradu. 1992. godine bio je vođa misije OSCE-a za Sandžak.

Нема коментара:

Постави коментар